Wat gaat er veranderen per 01-01-2023?

Vanaf 1 januari 2023 ga ik werken zonder contracten met zorgverzekeringen. Dit is een bewuste keuze.

Ik ervaar een toenemende invloed van zorgverzekeraars die inhoudelijk een steeds grotere inmenging van toezicht/ regelgeving willen uitvoeren, waardoor de privacy van de cliƫnt in mijn optiek in het geding komt. Deze privacy is juist van essentieel belang in mijn werk als psychiater.

Onafhankelijk werken en autonomie houden over de inhoudelijke praktijkvoering met daarnaast een goede kwaliteit van zorg staat bij mij op nummer 1.

Wat verandert er voor u?

In voorgaande jaren declareerde ik direct bij de zorgverzekering waarna de zorgverzekering het facturatie proces verder op zich nam. Vanaf 1 januari 2023 ga ik de facturatie zelf verzorgen. Dit houdt in dat u van mij een factuur ontvangt welke u zelf kan indienen bij de zorgverzekering waarna de zorgverzekering de factuur terug zal betalen aan u op de geldende voorwaarden zoals overeengekomen bij uw verzekeraar.

Let wel: het eigen risico en vorm van verzekering zijn nog steeds van toepassing. Het eigen risico is wettelijk vastgesteld (check hiervoor uw verzekering). De vergoeding verschilt per vorm van verzekering (check hiervoor uw verzekering).

Een afgesloten restitutie polis vergoed bijv. 100% psychiatrische consulten.

Heeft u vragen?

U kunt hiervoor altijd bij mij terecht. Samen zoeken wij dan een passende oplossing.